Kaasukattilahormin saneeraus sukituksella

FuranFlex sukitus on hormisaneeraus menetelmä, joka soveltuu niin rakenneaineisten ilmanvaihtohormien ja – kanavien, kuin myös ei-kiinteiden polttoaineiden hormien saneeraukseen.

Euroopassa FuranFlex sukitus on vakiintunut ja yleinen tapa korjata mm. hormeja, ja savupiippuja, joissa johdetaan kondensoivien kaasukattiloiden savukaasuja.

FuranFlexin etu on se että hormin pinta-ala saadaan säilytettyä ja samalla hormin sisälle tulee täysin uusi ja tiivis sisäputki. Monesti ongelma on saada riittävän suurta putkea mahtumaan hormiin, mikäli kyseessä on esim. suuri keskuslämmityskattilan laite, joka liitetään vanhaan rakenneaineiseen savuhormiin tai kun sillä vuorataan vanha teräksinen savupiippu.

Monessa tapauksessa sukitus on ainoa mahdollisuus korjata hormi, purkamatta sitä ja rakentamatta uutta tilalle, koska on huomioitava että massaus/liukuvalu ei sovellu kondensoivien laitteiden hormien korjaukseen.

FuranFlex sukitus kestää hyvin kondensoivien laitteiden aiheuttamaa kondenssia ja korroosiota hormissa.

FuranFlex menetelmällä on Eurooppalainen tekninen arviointi (Ns. ETA sertifikaatti) kyseiseen käyttötarkoitukseen. Suomessa on nyt myös herätty saneeraamaan kondensoivien kaasukattiloiden hormeja sukituksella.

Maahantuoja: Ventia Oy, www.ventia.fi

Yleisesti sukituksesta

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: